Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Equisetum scirpoides – Törpe zsúrló

2.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ekviszitum szkírpojidesz)

Vízinövényeimet egész évben megrendelheti.

Kiszállítás áprilistól - decemberig.

Széles fajtaválasztékkal állok Kedves Vizinövény barát vásárlóim rendelkezésére.
 

Az Equisetum scirpoides remek választás azok számára, akik egy alacsony, könnyen kezelhető, és egyedi megjelenésű növényt szeretnének kertjükbe. Kiválóan alkalmas olyan területekre, ahol a nedves talajviszonyok más növények számára nem ideálisak vagy talajtakaróként is használható.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Equisetum scirpoides – Törpe zsúrló főbb jellemzői:

Az Equisetum scirpoides, ismertebb nevén a törpe zsurló, egy kisméretű, évelő növény, amely a zsurlófélék (Equisetaceae) családjába tartozik. Ez a fajta a zsurlók közül az egyik legkisebb méretű, és gyakran használják kertészeti és tájrendezési célokra a különleges megjelenése és könnyű gondozhatósága miatt.

Jellemzően csak 10-20 cm magasra nő, ami kisméretűvé teszi ezt a növényt. Ez a méret ideális alacsony növésű évelő ágyásokhoz, sziklakertekhez vagy akár akváriumi és terráriumi alkalmazásokhoz.

Részleges árnyékot kedvel. Jól alkalmazkodik a különböző fényviszonyokhoz, de a legjobb növekedést általában a félig árnyékos helyeken mutatja. Szereti a nedves környezetet, és jól érzi magát vízpartokon, patakok mentén vagy nedves területeken. 
Alkalmas a legtöbb talajtípushoz, de preferálja a nedves, jól vízelvezető talajokat. Ideális választás mocsaras kertekhez vagy vízi elemek mellé ültetésre.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Magas