Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Equisetum hyemale – Téli zsurló

2.090 Ft

(ejtsd: ekviszetum hijemále)

Jellemző cserépméret: 9x9 cm-es

Vízinövényeimet egész évben megrendelheti.

Kiszállítás áprilistól - decemberig.

Széles fajtaválasztékkal állok Kedves Vizinövény barát vásárlóim rendelkezésére.
 

Az Equisetum hyemale kiválóan alkalmas modern, minimalista kertekbe vagy természetes vízi tájakba. Szoborszerű megjelenése és egyszerű struktúrája miatt

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Equisetum hyemale – Téli zsurló főbb jellemzői:

Az Equisetum hyemale, ismertebb nevén a téli zsurló vagy csikófarkfű, egy ősi, páfrányhoz hasonló növény, amely a zsurlófélék (Equisetaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különösen népszerű a modern tájrendezésben a szoborszerű megjelenése és az érdekes textúrája miatt.

A téli zsurló 60-120 cm, esetenként akár 150 cm magasságra is nőhet. 

Részleges árnyékot vagy teljes napfényt kedvel. Jól alkalmazkodik különböző fényviszonyokhoz, de a legjobb növekedést általában a napos vagy enyhén árnyékos helyeken mutatja.
Szereti a nedves környezetet, és gyakran található vízpartokon, patakok mentén vagy nedves területeken. Kerti alkalmazásban is előnyös, ha a talaj állandóan nedves marad. Jól alkalmazkodik a legtöbb talajtípushoz, de preferálja a nedves, jól vízelvezető talajokat. Alkalmas mocsaras kertekhez vagy vízi elemek mellé ültetésre.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-120 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Magas

Amennyiben vízpari díszfákat szeretne rendelni, kattintson ide.

Paraméterek

Ajánlott vízmélység 10-20 cm

Videók