Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Eperfa ültetése

Megyeri Szabolcs

 

Az eperfa önbeporzó fajta, ezért a terméskötődéshez nem szükséges mellé másik növényt ültetni. A konténeres csemete előnye, hogy a vegetációs időszakban bármikor elültethetjük! Kertészetemből máris megrendelheti saját eperfa csemetéjét, a kiszállítást pedig bízza rám, az egész ország területén eljuttatom Önnek facsemetéjét!

 

eperfa vásárlás Megyeri kertészet

 

Eperfa ültetése

Előkészületek: az eperfa ültetése előtt az ültetőgödör kialakításánál ügyeljen arra, hogy a gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer, így a gyökérzetnek bőségesen lesz helye terjeszkedni a frissen átmozgatott talajban.

Megfelelő hely kiválasztása: az eperfát leginkább házi kertek szoliter fájaként szokás ültetni. Terebélyes koronájával igazán mutatós tagja lehet az Ön kertjének is! Az eperfa tűrőképessége átlagon felüli, kiválóan tolerálja a városi szennyezettséget, ezért parkokba is kihelyezhető.

Régen utcasorfaként is ültették, de pergő termése miatt ez már nem olyan gyakori, de amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy ez nem lesz probléma, utcafronti faként is bátran ültetheti! Az eperfa fényigénye közepes, kedveli a teljes napfényt, de félárnyékos helyeken is megél. Vízigénye közepes, jól tűri a szárazságot, de aszályos időszakokban gondoskodjon a vízutánpótlásról.

 

eperfa rendelés kiszállítás Megyeri kertészet

 

Eperfa ültetés menete: az eperfa jól alkalmazkodik bármelyik talajtípushoz, de legjobban a mélyrétegű, jó víz- és levegőgazdálkodású talajokon termeszthető. Az ültetés előtt érdemes a talajt feljavítani speciális földkeverékkel, a gödör aljára pedig akkor is bátran helyezzen szerves trágyát, ha jó minőségű a talaja, ugyanis ezek a trágyák hosszan, 2-3 éven át képesek a tápanyagok leadására, így pótolni tudják a talajban lévő tápanyagokat.

A csemetét egyenesen helyezze a gödörbe úgy, hogy az oltási pont (ahol a hengeres forradás van) a földfelszín felett helyezkedjen el. Halmozzon a gödörbe Dolce Vital általános virágföldkeveréket, majd jó alaposan öntözze be a csemetét. Ezzel készen is van!

 

Fontos információ!

eperfa házhozszállítás Megyeri kertészet

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok eperfa