Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Eperfa sövény

3.990 Ft
Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 1 literes kertészeti konténerben, vegyesen Morus nigra és Morus alba
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Az eperfa sövényeket különösen azoknak ajánljuk, akik egy gyors növekedésű, lombhullató sövényt keresnek, ami nemcsak privát területet biztosít, hanem dekoratív és terméshozó is. Az eperfák könnyen alakíthatóak és metszhetőek, így különböző formákban nevelhetőek.

Védett tartalom
Ár: Díszfa méret: Díszfa kiszerelés: Kosárba
3.990 Ft
M: 40/60
K 1,5L
Menny.:
4.990 Ft
M: 70/90
K 1,5L
Menny.:
6.990 Ft
M: 100/120
K 1,5L
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az Eperfa sövény főbb jellemzői:

Az eperfa sövény (Morus sp.) egy különleges és praktikus választás kertek és parkok számára. Eperfa sövények általában Morus alba (fehér eperfa) vagy Morus nigra (fekete eperfa) fajtákból állnak. Ezek a fák gyors növekedésűek, lombhullatóak és kiválóan alkalmasak sövényként való használatra.

Az eperfa sövények 2-5 méter magasra nőhetnek, de rendszeres metszéssel könnyen karbantarthatóak kívánt magasságban és formában.
Az eperfák virágai általában kora tavasszal jelennek meg, még a levelek kihajtása előtt. Ezek a virágok aprók és nem feltűnőek.
Az eperfák termése, az eper, nyár közepétől késő nyárig érik. A termés nagy, ízletes, és számos állat számára vonzó. 

Napos helyet kedvel, enyhe árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel. Mérsékelt vízigényű növény, az szályos időszakban a rendszeres öntözést meghálálja. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.  
Közepes tápanyagtartalmú, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben.  

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-5 méter
Fényigény: Nagy
Vízigény: Közepes