Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Jelleg: gyümölcsös aromájú
Ültethető: balkon / terasz

Hasznos tanácsok videóban.

Eper menta

Ár:
1.190 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.090 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Eper menta főbb jellemző

 

Jellemzők: Az eper menta bokros habitusú felálló szárú, fagytűrő évelő, gyógy- és fűszernövény. A leveles szár zöld színű, a levelek kissé kerekdedek, csipkézett szélűek, középzöldek. Virágai júliustól nyílnak, a pollenje vonzza a beporzó rovarokat, így lepkekertekbe is előszeretettel ültetik.

A leveleket megdörzsölve és megkóstolja az enyhe menta íz mellé az érett szamóca kellemes íze is társul, innen kapta nevét is. Felhasználhatósága a gyümölcsös ízvilágának köszönhetően sokrétű, hiszen édességek, jégkrémek, valamint italok alapanyagaként egyre szélesebb körben alkalmazzák.

Természetesen ez a fajta is rendelkezik a menta félékre jellemző gyógyhatásokkal, így emésztéssegítő, enyhe görcs- és feszültségoldó. A levelek folyamatosan szedhetőek, de a virágzást megelőzően a legnagyobb az illóolaj tartalmuk. A leveleket frissen vagy szárítva gyógytea készítésre használhatjuk fel.

Talajigény: Közepes tápanyag ellátottságú, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal korán kihajt, így már márciusban megfigyelhetőek az első rügyek.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek megtámadhatják. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 30-50 cm
Ajánlott sortáv: 35-40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Virágzási idő: Július - Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

Termék címkék: eper menta