Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Echinacea purpurea 'Prairie Blaze Green' – Bíbor kasvirág

1.990 Ft

(ejtsd: ehinácea purpurea)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.
 

Az Echinacea purpurea 'Prairie Blaze Green' egyedi színű virágai és könnyű gondozása miatt kedvelt a kertbarátok körében. Továbbá, vonzó a lepkék és más beporzó rovarok számára.
 

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Echinacea purpurea 'Prairie Blaze Green' – Bíbor kasvirág főbb jellemzői:

Az Echinacea purpurea 'Prairie Blaze Green', más néven a Bíbor kasvirág, egy lenyűgöző és szemkápráztató évelő növény, amely az Asteraceae család tagja. Ez a fajta különösen az egyedi színkombinációjával és virágformájával tűnik ki.

A 'Prairie Blaze Green' változat a zöldes árnyalatokban pompázó virágairól ismert, amelyek egyedülálló megjelenést biztosítanak. A virágok közepén található kiemelkedő csúcs általában barnás vagy narancssárga színű. A levelek szélesek, zöld színűek. A virágzás kora nyártól késő nyárig, esetleg a korai őszig tart, attól függően, hogy a környezeti feltételek milyenek.

Nagy fényigényű növény, enyhe árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel. Alacsony vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.  
Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Virágzási idő: Június - Augusztus
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes