Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Echinacea purpurea 'Cream Crush' – Bíbor kasvirág

2.690 Ft

(ejtsd: ehinácea purpurea)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.
 

Az Echinacea purpurea 'Cream Crush' remek választás virágágyásokba, szegélyekbe vagy dézsákba. Gyönyörű virágai, hosszú virágzási időszaka és könnyű gondozása miatt kedvelt a kertbarátok körében.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Echinacea purpurea 'Cream Crush' – Bíbor kasvirág főbb jellemzői:

Az Echinacea purpurea 'Cream Crush', ismertebb nevén a Bíbor kasvirág, egy vonzó évelő dísznövény, mely az Asteraceae családba tartozik. Ez a fajta különleges a krémszínű virágzatával, amely az Echinacea purpurea fajták között kitűnnek.

Virágai jellemzően krémszínűek, nagy méretűek. A virágok közepén található csúcs általában barnás vagy narancssárga. A levelek szélesek, zöld színűek, és erőteljes növekedést mutatnak. A virágzás kora nyártól a késő nyárig, esetleg a korai őszig tart, ami a környezeti feltételektől függően változhat.

Nagy fényigényű növény, enyhe árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel. Alacsony vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.  
Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Virágzási idő: Június - Augusztus
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes