Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dracunculus vulgaris - Sárkánykontyvirág

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: 20/+ cm
Virágszín: bordó

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Dracunculus vulgaris - Sárkánykontyvirág főbb jellemző

 

Jellemzői: A sárkánykontyvirág a Földközi tenger környékéről származik, ahol szikla kibukkanásos hegyoldalak lakója. Megjelenését tekintve egy nagytermetű, gumós évelő. A levelei háromszög alakúak, tenyeresen tagoltak. A levélnyél barnán foltozott.

A díszítő értékét nagyban növelő torzsa virágzata 40-50 centiméter hosszú és az ezt határoló buroklevél belső része sötét bordó, míg külseje világos zöld. A virág igen kellemetlen szagú, mely már messziről is érezhető, így telepítése előtt ezt mindenképp vegyük figyelembe!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Nagy gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban óvatosan öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Mivel a Földközi-tenger térségéből származó növény, ezért téli védelmet igényel. Hűvös, fagyzugos, szeles helyen nem marad meg. A kötött talajokon a túlzott nedvesség miatt szintén elpusztulhat. Tél előtt lazán takarjuk és óvjuk a téli csapadéktól, mert csak így képes áttelelni.

Cserépben, dézsában is nevelhetjük, ekkor szobahőmérsékleten, világos helyen áttelel és nyáron kivihetjük a szabadba.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A sárkánykontyvirágot elsősorban magányosan telepítik legtöbbször dézsás, cserepes növényként, mivel teleltetéssel biztosan megmarad. Ezért a kertben már meglévő növényeink hátterébe helyezzük el a cserepét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Elsősorban dézsában nevelt növény, kertünkben lévő növények közé is így célszerű helyezni, így bármilyen társításban biztosíthatók az igényei.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ültetési tőtáv: 20-30 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: virágszegély, balkonláda, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók