Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Díszfüvek ültetése és gondozása

2016-10-10 16:17:48

 

Amikor kertünk szépségét szeretnénk fokozni, akkor mindig különleges megjelenésű, magas díszítőértékű növényeket keresünk, azonban jellemzően a fa-cserje-virág triumvirátusban gondolkodunk, pedig vannak más, izgalmas lehetőségek is!

Amennyiben Ön is olyan dísznövényt keres, mely megjelenésében eltér a megszokottól, egyedi színfoltként uralhatja kertjét, ugyanakkor gondozási igénye alacsony, akkor a díszfüvek épp Önnek valók!

 

díszfű vásárlás a Megyeri kertészetben

 

A díszfüvek jellemzően helyigényes növények, ültetésük elsősorban nagyobb kertekbe ajánlott, ahol szépségük nagyobb, nyílt területen bontakozhat ki, ugyanakkor hozzáférhetőek alacsonyabb, szűkebb kertekbe, előkertekbe való díszfű változatok is.

A díszfüvek formázó metszése nem javasolt, a kör alaprajzú, szépen szétbomló formát a nyírással csak eltorzítani lehet. A díszfüvek gondozása nem követel előképzettséget vagy különösebb gyakorlatot, akár kezdő kertészkedők is próbát tehetnek ezekkel a növényekkel.

A legtöbb faj érzékeny a télre, elsősorban nem az alacsony hőmérséklet veszélyezteti őket, hanem a tövekhez jutó hólé és egyéb csapadék, mely megfagyva kárt tehet a növényben, illetve problémát okozhat a nagyobb mennyiségű hó, mely szétnyomhatja, torzíthatja a díszfű sűrű hajtásait. A téli díszfű védelem azonban egyszerű, a szálak összekötözésével megvédhető a növény a hideg hetek ártalmaitól!

 

díszfű ültetése Megyeri Szabolcs kertészete

 

A díszfüvek ifjítása roppant egyszerű, tavasszal nagyjából térdmagasságig vágjuk vissza a hajtásokat, hogy a növény megújulhasson, újra kihajthasson. Nem szabad megijedni a radikális visszavágástól, a sudár szárak növekedése gyors, a tavasz derekára már újra teljes pompájában fog ragyogni díszfüve!

 

A díszfüveket ajánlom Önnek, amennyiben:

- kedveli a formabontó szépséget, az egyedi megjelenést

- nagyobb méretű kertjébe keres domináns, központi elhelyezkedésű dísznövényt

- utcafrontjára, előkertjébe ültetne egy dekoratív, alacsony gondozási igényű évelőt

- vonzódik a kastélykerti látványvilághoz, a dús, exkluzív dísznövényekhez

 

díszfű vásárlás Megyeri Szabolcs kertészete

 

Kertészetem kínálatában díszfüvek gazdag választékát találja, IDE kattintva máris kiválaszthatja az Önnek legjobban tetsző típust!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfű