Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hedera helix 'Gold Child' – Sárga-tarka levelű borostyán

5.490 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-100 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 40-60 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 17-25 db növényt kell elültetnie, 40-60 centiméterenként egymástól.

 

Aranysárga levélszélekkel díszítő, kompakt, kis méretű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hedera helix 'Gold Child' – Sárga-tarka levelű borostyán főbb jellemzői:

 

A sárga tarka levelű borostyán különlegessége, hogy leveleinek széle nagyon mutatós, sárga mintázatú. A sötét szürkészöld levelek széle aranyló szegélyű. Leginkább akkor fog ilyen gyönyörű aranysárga színt kapni, ha Ön úgy választja meg helyét a kertben számára, hogy elegendő napfényt is kapjon.
Kompakt méretű fajta, végleges magassága 0,5-1 méter, szélessége 0,1-0,5 méter.
Ez a fajta nem hoz virágot.

Napos, félárnyékos, esetleg árnyékos helyre is telepíthető. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára, de a soványabb, szegényebb talajokon is nagyszerűen megél. Talaját tartsuk enyhén nedvesen.

Az 'Gold Child' Borostyán ideális választás talajtakarónak, vagy cserepes növénynek, balkonok, függőkosarak díszítésére is kiváló.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-1 méter
Kifejlett szélesség: 0,1-0,5 méter
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem