Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela florida 'Variegata' -Tarka levelű rózsalonc

4.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla florida)

Kiszállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela florida 'Variegata' -Tarka levelű rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, ívesen elhajló ágrendszerű, lombhullató cserje. Levelei közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek zöld alapszínűek, szegélyük pedig krémsárga. 

Virág: A halvány rózsaszín, a virágzás végén fehér, tölcséres virágai májustól június végéig, július elejéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban számíthatunk egy gyérebb másodvirágzásra is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Variegata’ tarkalevelű rózsalonc társításba helyezve kertünk ékkövévé válhat, hiszen virágzásakor rivaldafénybe kerül, azt követően pedig játékos színvilágával egészíti összeállításunk többi növényét.

Telepítsük vegyesen a rózsaszín és fehér színátmenetű ’Fraise Melba’ és a zöld és fehér ’Limelight’ bugás hortenziafajtákkal, melyek nyár közepétől fognak díszíteni igazán. A levéldísz cserjék közül a ’Rosy Rocket’ piros lombú és a ’Maria’ sárga lombszínű oszlopos borbolya fajtákat ültessük.

Ezek mellé válasszunk különböző évelőket, így a krémsárga virágszínű ’Top Brass’ bazsarózsát, a’Delphina Light Blue White Bee’ nyúlánk szarkalábot, valamint a’Sarastro’ harangvirágot, melyek összvirágzási ideje igen hosszú.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Fraise Melba' – Bugás hortenzia
Hydrangea paniculata 'Limelight'® – Fehér bugás hortenzia
Berberis thunbergii 'Rosy Rocket' – Oszlopos borbolya
Berberis thunbergii 'Maria' - Sárga oszlopos borbolya
Paeonia 'Top Brass' – Bazsarózsa
Delphinium 'Delphina Light Blue White Bee' – Nyúlánk szarkaláb
Campanula punctata 'Sarastro' - Liláskék harangvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,8 m
Kifejlett szélesség: 1,2-1,8 m
Ültetési tőtáv: 1,2-1,8 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók