Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hippophae rhamnoides 'Julia' – Homoktövis (termős)

6.990 Ft

(ejtsd: hippofé rámnojidesz)

Szállítási méret: 80-100 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


Ízletes gyümölcsöt hozó, kompakt méretű fajta.

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
6.990 Ft
80 - 100 cm
Menny.:
8.990 Ft
150 - 200 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Hippophae rhamnoides 'Julia' – Homoktövis (termős) főbb jellemzői:


A Hippophae rhamnoides 'Julia', svéd fajta, bokros, lombhullató cserjét alkot, amelyet ezüstös-zöld fűzszerű levelek borítanak, amelyeket jelentéktelen zöldes, nektárban gazdag virágfürtök követnek, a beporzók körében népszerűek.. A 'Julia' valamivel kevésbé tüskés, mint az alapfaj. 
Nőivarú fajta, porzópárt igényel, Pollmix fajta megfelelő párja.  Általában 1 porzós fa 6-8 termős növényt tud megporozni.
A porzós virágok szirom nélküliek és barna színűek, a termős virágok pedig sárga színűek és a másodéves vesszőkön fejlődnek. Márciusban és áprilisban virágoznak. Általában a 3. évben már termőre fordulnak.
A termés ovális, a mérete 0,5-1 cm, a színe sárga vagy narancssárga. Az érési ideje augusztus-szeptember. Számos helyen használják talajerózió ellen. Termése magas C-vitamin és antioxidáns tartalmú, készíthető belőle lekvár, ivólé vagy szörp. Az íze savanykás, és kifejezetten finom, különleges.

Napos helyet kíván. Kedveli a morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat, ám a rendkívül rossz, száraz szikes talajokon, agyagos kőmálladékon is megél, viszont a jó vízelvezető talajokon (pl. homok) tud csak fejlődni megfelelően a gyökérzete. Jó bírja a száraz talajt, begyökeresedést követően.

A 'Julia' ízletes gyümölcsöt hozó homoktövis fajta, sövényként ültethető, illetve vegyes sövénybe is telepíthető. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélessége: 2-2,5 méter
Termésérés: Augusztus-Szeptember
Vízigény: Alacsony
Fény- és hőigény: Magas
Termés felhasználhatósága: lekvár, szörp, friss fogyasztás