Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hippophae rhamniodes 'Hikul' – Gömb alakú homoktövis (porzós)

8.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: hippofé rhámnoidesz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Kertészeti különlegesség!


Mesésen formás, gömbölyű párnát képez, érdemes ültetni.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hippophae rhamniodes 'Hikul' – Gömb alakú homoktövis (porzós) főbb jellemzői:


A Hippophae rhamniodes 'Hikul', egy nagyon vonzó, törpe homoktövis fajta, Dániából származik. Lassan növekvő, lombhullató cserje, nagyon tömör és sűrű habitusú, gömb alakú. 10 éven belül eléri az 1–1,5 méter magasságot és szélességet.
 
Rövid, keskeny lándzsa alakú, lombhullató levelei tavasztól őszig középzöldek, kibújáskor ezüstösek. Ősszel jelentős színváltozás nincs, de lombját tovább tartja, mint a fajra jellemző. Felálló ágakat hoz létre, amelyek természetesen metszés nélkül, lekerekített, szép alakú cserjéket alkotnak. Ez egy hímivarú fajta, amely nem terem gyümölcsöt, de beporozza a nőivarú növényeket. Virágzási ideje: március-április.
Bár elsősorban dísznövényként telepítik, porzópárnak is alkalmas.

Napos helyet kíván. Kedveli a morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat, ám a rendkívül rossz, száraz szikes talajokon, agyagos kőmálladékon is megél, viszont a jó vízelvezető talajokon (pl. homok) tud csak fejlődni megfelelően a gyökérzete. Jó bírja a száraz talajt, begyökeresedést követően.

Mediterrán stílusú kertben is használható, ahol tökéletesen helyettesíti a rozmaringbokrokat, fagytűrése kiváló. Alkalmazható sövényként, szoliterként, sótűrő, és egyúttal városi kertbe is illik, hiszen szennyeződést is tűr. Szarvas és nyúl ellenálló, vidéki kertekbe is remek választás. Száraz lejtőn, rézsűn, tömeges telepítése biztosítja az erózió elleni védekezést. Kiváló konténernövény tetőteraszok, teraszok és udvarok számára , mivel kompakt mérete, sűrű növekedése és hosszan tartó vonzó lombozata szépen díszít.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,8 méter
Kifejlett szélesség: 1-1,8 méter
Fényigény: Magas
Vízigény: Alacsony

Videók