Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Taxus baccata 'Adpressa Aurea' – Tiszafa

21.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: takszusz bakkáta)

Szállítási méret: 50 cm magas törzsre oltva
Kiszerelés: 6 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!
 

A Taxus baccata 'Adpressa Aurea' egy lenyűgöző tiszafa fajta, melynek aranyszínű lombozata és díszes megjelenése kiemeli kertje szépségét.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Taxus baccata 'Adpressa Aurea' – Tiszafa főbb jellemzői:

A Taxus baccata 'Adpressa Aurea' – Tiszafa fő jellemzője a levelek színe. A levelek kisebbek, mint a közönséges tiszafáé, és egyedi aranyos-sárga színűek, ami a növénynek egyedülálló és vonzó megjelenést ad. A levelek sűrűn helyezkednek el a hajtásokon, ami dús és kompakt lombozatot eredményez.

Méretét tekintve, az 'Adpressa Aurea' általában kisebb marad, mint a hagyományos tiszafák. A növekedése lassú, ezért különösen alkalmas kisebb kertekbe, vagy olyan helyekre, ahol korlátozott a növekedési tér. A növény magassága általában 1-2 méter között marad, így kiválóan alkalmas alacsony sövényként vagy díszcserjeként.

Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a jó vízáteresztő, termékeny talajt részesíti előnyben. Napos vagy félárnyékos helyen érzi magát a legjobban. Viszonylag szárazságtűrő, de rendszeres öntözést igényel a száraz időszakokban. Gyakran ültetik sövényként vagy szoliterként a kertekben.

Fontos tudni:
Kifejlett magassága: 1-2 m
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes