Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Sorbus aucuparia – Közönséges madárberkenye (boltív koronájú, óriás méretű)

4.203.565 Ft
Díszfa méret
SZ: 250, M: 250
Díszfa kiszerelés
DL, 5xi
Menny.:db

(ejtsd: szorbusz aukupária)

Szállítási méret: 250 cm széles, 250 cm magas, ötször faiskolázott
Kiszerelés: drótlabdás
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Sorbus aucuparia – Közönséges madárberkenye (boltív koronájú, óriás méretű) főbb jellemzői

A Sorbus aucuparia, ismertebb nevén a Közönséges madárberkenye, kifejlett méretben történő megvásárlása azért előnyös, mert azonnali díszítő hatást biztosít a kertben vagy tájékozódási pontként a tájban, megszüntetve az évekig tartó várakozást, amíg a fiatal fa eléri ezt a szépséget. A nagy méretű madárberkenyék gyorsan biztosítanak árnyékot és élőhelyet a helyi madaraknak és más vadon élő állatoknak, valamint hozzájárulnak a levegő minőségének javításához. 

A Közönséges madárberkenye (Sorbus aucuparia) egy 12-15 méteres kifejlett magasságú lombhullató fa. 
A fa levelei összetettek, páratlanul szárnyaltak, mélyzöld színűek és erősen fogazottak; ősszel izzó sárgára és narancssárgára váltanak, így különösen díszítő értékkel bírnak ebben az időszakban. A kérge szürke és sima felületű.
Májusban és júniusban hozza fehér apró virágait, melyek nagyobb méretű, sátorozó bugában helyezkednek el. A termései kerekdedek, piros színűek, szeptemberben érnek. Ezek a termések nemcsak díszítő értékkel bírnak, hanem fogyasztásra is alkalmasak.
A laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talajt részesíti előnyben. Közepes fényigényű, így napos és félárnyékos fekvésbe egyaránt telepíthető. Vízigénye közepes; az idősebb növények jobban tűrik a szárazságot, de az öntözést meghálálják. Kis gondozási igényű növény, hosszú aszályos időszakokban szükséges öntözni.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 12-15 m
Kifejlett szélesség: 3-4 m
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes