Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Campsis radicans 'Flamenco' - Trombitafolyondár (piros)

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: kampszisz radikansz)

Szállítási méret: 60-100 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 100-150 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-10 db növényt kell elültetnie, 100-150 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Remek választás a piros virágú trombitafolyondár, hogy ha van a kertjének olyan felülete, amit szívesen eltakarna. Ha van lehetősége a piros trombitafolyondárnak terjeszkedni, akkor akár 10-12 méter magasra is képes felmászni. Ehhez nem kell más, mint egy fa törzse, kerítés, pergola vagy a ház fala. Feltűnő, élénkpiros tölcsér virágaira júliusban lehet számítani, és egészen szeptember végig csodálhatjuk a virágözönt. A piros trombitafolyondár nem csak virágai miatt kedvelt kúszónövény, hanem nagy, méregzöld, erősen bordázott levelei is figyelemre méltóak. A kert napos helyére kell ültetni, talaj összetételben nem válogatós, azonban tápanyagban dús földben növekszik a legjobban. Megfelelő gondoskodás mellett nem fogékony kártevőkre, azonban ha valami okból legyengül a kapaszkodó növény, akkor levelei fonákján megtelepedhetnek a tetvek. A rendkívül látványos virágözön miatt biztosan gyorsan az Ön egyik kedvenc kerti barátjává válik az évek alatt.

 

Hasznos olvasnivalók:

 

Tanácsok a piros virágú trombitafolyondár ültetéshez
Miért nem virágzik a trombitafolyondárom?
Tanácsok, hogyan maradjon pazar küllemű a piros trombitafolyondár


 

Trombitafolyondár ültetés - Campsis radicans - Fatuskó eltávolítása helyett
 
 

Campsis radicans - Trombitafolyondár futtatása - Trombitafolyondár nevelése
 


 

A kertész válaszol: Kutya távol tartása növényektől - Kúszönövények