Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lonicera x heckrottii 'American Beauty' - Lila-narancssárga virágú futólonc

3.490 Ft
méret
60 - 100 cm
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lonicéra hekrotti)

Szállítási méret: évszaktól függően 60-100 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 60-90 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 11-17 db növényt kell elültetnie, 60-90 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Ha Ön a Lonicera x heckrottii 'American Beauty' futólonc fajtát ülteti kertjébe, az egyik legcsodálatosabb kúszólonc tulajdonosa lesz. Júniustól szeptemberig tartó virágpompája elbűvölő szépségű. Különleges, élénk narancssárga-rózsaszín barackszínű és lilás színek gyönyörködtetnek, amint kibontja tölcséres cső formájú, illatos virágait.

Lombhullató faj. Ősszel piros bogyóterméseivel is díszít, de mivel a termések, és a növény minden része mérgező, telepítésnél ezt figyelembe kell venni. Mérgező termései miatt fontos az óvatosság, a gyerekeket ezáltal ugyanis veszélyeztetheti. Viszont kiváló döntés, ha Ön a pergoláját, vagy kerítését szeretné díszíteni, ugyanis nagyon dekoratív, kevés gondozást igénylő, és gyors növekedésű kúszócserje.

Hamar beborítja a kerítést, pergolát egyaránt. Ha a legkedvezőbb körülményeket szeretné biztosítani növényének, napos, jó vízellátottságú helyre ültesse! Így gyorsabban fog fejlődni és virágpompája is tovább díszít majd. Alakító metszést igényel, és természetesen az elhalt, beteg részeket is el kell távolítani a cserjéről.