Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Wisteria floribunda 'Eranthema' - Lilaakác (világoslila)

Ár:
8.990 Ft

(ejtsd: visztéria floribunda)

Szállítási méret: 120-190 cm magas
Kiszerelés: 3-3,5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 240-260 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 4 db növényt kell elültetnie, 240-260 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A lilaakác 'Eranthema' fajtája, akár 10 méter magasra képes felmászni, hogy ha van hely számára. Lugas, vagy pergola lábához ültetve gyorsan felcsavarodnak a támasztékra, de házfal mellé is lehet készíteni erős huzalból állvány a lilaakác számára. Igazán varázslatos látvány, ahogy tavasszal a 20 cm-es világos lila virágfüzérek lecsüngenek a hajtások végéről.

Napos területre, és tápdús, jó vízáteresztő képességű talajba érdemes elhelyezni, hiszen ezzel megtettük az első lépést afelé, hogy folyamatosan virágozzon a lilaakác Eranthema fajtáját. Elvirágzás után a nagy felületet elfoglaló, világoszöld levelekben lehet gyönyörködni. A lilaakáccal befuttatott pergola, lugas alá ülve, igazán pihentető és illatos relaxációba lehet részünk, így gyorsan az egyik legkedveltebb pihenőhelyévé válik. Az évek alatt nem fog kártevő vagy kórokozó a virágzás útjába állni akkor, hogy ha a számára szükséges igényeket teljesítettük. 

Hasznos olvasnivalók:

A lilaakác ültetése 3+1 lépésben
Hasznos tanácsok a lilaakác gondozásával kapcsolatban
Hogyan és mikor metsszük helyesen a lilaakác fajtákat?
Tippek, hogyan legyen több lilaakác a kertünkben
Színes házfal festés nélkül?

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2017. 02. 18.
Termék címkék: futónövény, lilaakác, wisteria