Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hedera helix 'Glacier' - Fehér-tarka borostyán

4.790 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-80 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 80-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-13 db növényt kell elültetnie, 80-100 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A fehér tarka borostyán legfőbb különlegessége, hogy leveleinek széle nagyon mutatós, fehér mintázatú. Gyönyörű, különleges látványt fog nyújtani Önnél, ha romos, elrejteni való régi, omladozó házfalat szeretne eltakarni, esetleg kerítést befuttatni, vagy talajtakarónak szeretne.

Gondozást alig igénylő fajta, bár az erdei borostyánnál több odafigyelést igényel. Levelei csak akkor lesznek ilyen gyönyörű, fehéren szegélyezettek, ha napfényes, vagy félárnyékos helyre telepíti.

Örökzöld, fehér szegélyű, fényes sötétzöld levelű kúszócserje, mely léggyökereivel kapaszkodik. 5-8 méter magasságra kúszik, és gyorsan növekszik, terjed. Nagyobb talajfelületek takarására is kiválóan alkalmas.

Arra mindenképp ügyeljen, hogy az évek során borostyánját rendszeres metszéssel alakítsa.

Videók