Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Abelia chinensis 'Variegata' – Tárnicslonc

1.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: abélia kinenzisz)

Szállítási méret: 10-20 cm magas
Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


Gyönyörű, színes levelei, illatos virága és kompakt mérete miatt, rendkívül népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Abelia chinensis 'Variegata' – Tárnicslonc főbb jellemzői:

A 'Variegata' tárnicslonc legfőbb vonzereje a színes levelei, amelyek általában zöld alapon fehér vagy krémszínű foltokkal vagy szegélyekkel rendelkeznek. Ez a színes lombozat kiválóan alkalmas a kert színesítésére.  Közepes méretű cserje, kompakt, sűrű, általában 1-2 méter magasra és szélesre nő. Bokros növekedési formát mutat, és az ágak gyakran ívelt vagy lehajló formájúak, Szinte gömb alakú cserje.
Nyáron apró, rózsaszín vagy fehér virágokat hoz, amelyek illatosak, a beporzók kedvelik. Virágzási időszaka hosszú, októberig tart.
Félig örökzöld, enyhébb teleken lombját nem vagy csak részben veszti el.

A legjobban teljes napfényben vagy enyhe árnyékban fejlődik. Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban fejlődik.

A 'Variegata' tárnicslonc ideális választás lehet szegélyekhez, virágágyásokba, vagy akár konténeres növényként is. A tarka levelei és virágai miatt gyakran használják dekoratív elemként a kertben.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-2 méter
Kifejlett szélessége: 1-2 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes