Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Clematis montana 'Rubens' - Iszalag (rózsaszín, illatos)

6.990 Ft
Méret
80/120 cm
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: klemátisz )

Szállítási méret: 120-140 cm magas

Kiszerelés: 1-2 literes konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 50-70 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 14-20 db növényt kell elültetnie, 50-70 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom
Termék címkék:
clematis futónövény iszalag

Hasznos tudnivalók

A Clematis montana 'Rubens' - Iszalag (rózsaszín, illatos) főbb jellemzői:

Az iszalag ’Rubens’ fajtája igazán közkedvelt a kertbarátok körében, melyet a rózsaszín, illatos virágainak köszönhet. Megfelelő alátámasztás mellett akár 4-5 méter magasra is megnőhet. Csavarodó szárával képes felkúszni lugasra, pergolára, valamint a házfal melletti állványra is. A házfal melletti szerkezetet érdemes erős acélhuzalból elkészíteni, mert az évek alatt nehézzé válik az elfásodott iszalag.

Kiváló választás akkor, hogy ha egy kevésbé dekoratív falat szeretnénk vele eltakarni, pazar látványt fog nyújtani, ahogyan a csillag alakú, rózsaszín virágok elkezdenek nyiladozni rajta. A napos kerti területet szereti a legjobban, de félárnyékban is remekül fejlődik. A megvilágítás mellett tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége ahhoz, hogy évről-évre megannyi virágot hozzon. Az elvirágzás után a nagy felületet beborító lombozata veszi át a díszítést. Megfelelő körülmények között, az iszalag-fajták nem fogékonyak kártevőkre, kórokozókra.

Hasznos olvasnivalók:

Az iszalag ültetése 3+1 lépésben
Az iszalag fajták 3 csoportjának metszési sajátosságai
A Clematis kerti ellenségei

Paraméterek

Virágméret: kicsi
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: május
Virágátmérő 5-6 cm

Videók