Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Clematis armandii 'Snowdrift' – Örökzöld fehér iszalag

9.990 Ft
Méret
60/120 cm
Menny.:db

(ejtsd: klemátisz)

Szállítási méret:60-120 cm 

Ilyen méretben és állapotban szállítom ki Önnek megrendelt klemátiszait

Kiszerelés: 0,5-2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető!

Kertészeti különlegesség!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 60-90 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 11-17 db növényt kell elültetnie, 60-90 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Clematis armandii 'Snowdrift' – Örökzöld fehér iszalag főbb jellemző

 

Habitus: Erőteljes növekedésű, kúszó habitusú cserje. Levelei hosszúkásak, fényes sötétzöldek, egész télen a fennmaradnak.

Virág: Fehér, csillag alakú virágait nagy tömegben hozza. Hazai klímán áprilisban virágzik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy lúgos kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kúszóárnyékot elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: Ápolási feladatai egyszerűek, ha szélvédett helyre telepítjük lombját a téli erősebb fagyok nem károsítják. Nyáron a fiatal hajtásokat levéltetvek megtámadhatják, de felszívódó rovarölő használatával ez gyorsan orvosolható probléma. Metszeni csak akkor szükséges, ha túlnő a támrendszerén.

Társítás és elhelyezés a kertben: Az iszalagok legyen szó lombhullató vagy épp örökzöld fajtáról változatos virágszínük miatt kedvelt dísznövények, melyek gondozása nem bonyolult feladat, kúszó habitusokból adódóan pedig akár kihasználatlan függőleges felületek vagy épp pergolák díszei lehetnek.

A ’Snowdrift’ fajta, ahogy neve is mutatja vakítóan fehér virágokkal rendelkezik, melyek kora tavasszal nyílnak, így jó társnövényei az élénk színű, áprilisban nyíló, korai tulipánok és nárciszok.

A virágzást követő időszakban a sötét lombszínnek köszönhetően ideális háttere az élénk virágú rózsáknak, így a telt virágú, sárga ’The Pilgrim’ angol- és az ennél világosabb ’Candelight’ nosztalgia rózsáknak. Ezek előterébe telepítsünk feltűnő, rózsaszín és fehér csíkos virágzatú ’Gaudy’ talajtakaró rózsát.

A társítást a hosszú virágzási idejű rózsák miatt levéldíszekkel egészítsük. A rózsák takarásában megbújó, így az erős napfénytől sem megégő ’Georgia Plum’ lilás-bordó lombozata szinte egész évben díszít, ezt a színt lágyítva a ’Leucht ’Leuchtkäfer’käfer’ a zöld lombú, piros virágú vérvörös tűzeső telepítésével ellensúlyozhatjuk.

Társításra javasolt növényfajták:

Rosa ’Gaudy™’ - Talajtakaró rózsa
Rosa ’The Pilgrim’ - Angol rózsa
Rosa ’Candlelight®’ - Nosztalgia rózsa
Heuchera ’Georgia Plum’ – Tűzesrő
Heuchera ’Leuchtkäfer’ – Tűzeső

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-4 m (támrendszer mellett)
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 0,6-0,8 m
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: pergolák, nyugati fekvésű falak, kerítések, házfalak befuttatására

 

Védett tartalom

Paraméterek

Virágszín: fehér

Videók