Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Campsis tagliabuana 'Madame Galen' - Trombitafolyondár (sötétnarancs, óriás virág)

8.690 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kampszisz)

Szállítási méret: évszaktól függően 40-140 cm magas
Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 100-150 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-10 db növényt kell elültetnie, 100-150 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Madame Galen a Campsis radicans és a Campsis gradiflora hibridje. Ebből a kettő trombitafolyondárból egy igazán dekoratív kapaszkodó növény lett, amely biztosan az Ön egyik kedvenc fajtája is lesz. A grandiflora oldalról örökölte a hatalmas tölcsérvirágait, amik feltűnővé varázsolják a növényt. Sötétnarancs színű virágaira, megfelelő körülmények között, akár egész nyár folyamán számíthatunk, sőt még szeptember végén is nyílhatnak a virágok a hajtásvégeken. Napos helyre és tápanyagban dús földbe ültetve, biztosan gyönyörű sötétnarancs színű virágözönnel fog megajándékozni bennünket. Akár 10-12 méter magasra is felkapaszkodhat, ha olyan helyre ültetjük, ahol van lehetősége terjedni. Készíthetünk számára lugast, pergolát vagy egyszerűen csak ültethetjük a fal tövébe, vagy kerítés lábához, mindenhova kényelmesen fel fog mászni az évek alatt. Mindenképpen jó választás a sötétnarancs virágú trombitafolyondár, hogy ha madarak csiripelését vagy méhek zümmögését szeretné hallgatni, amikor kint a kertben tevékenykedik.

 

 

Hasznos olvasnivalók:

Miért nem virágzik a trombitafolyondárom?
A sötétnarancs virágú trombitafolyondár ültetése lépésről, lépésre
A sötét narancssárga virágú trombitafolyondár körüli munkálatok

Videók