Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Campsis radicans 'Yellow Trumpet' - Trombitafolyondár (élénksárga)

7.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kampszisz radikansz)

Szállítási méret: 70-150 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 100-150 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-10 db növényt kell elültetnie, 100-150 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók


Az élénksárga virágú trombitafolyondárt minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom akkor, hogy ha olyan növényt keres, amivel könnyedén el tudja takarni a vízszintes felületeket. Ha megfelelő támaszt biztosítunk vagy készítünk a trombitafolyondár Yellow Trumpet fajtájának, akkor akár 10-12 méter magasra is képes felmászni. Egy forró nyári napon, jó érzés olyan pergola vagy lugas alá ülni, ami az élénksárga virágú trombitafolyondárral van befuttatva, hiszen jól eső, hűs árnyékot biztosít. A világossárga virágaira egész nyáron számíthatunk, sőt akár még szeptember végén is csodálhatjuk a csüngő virágfürtöket. Napos helyre kell ahhoz ültetni, hogy mindig rengeteg sok virágot hozzon, valamint a tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik a legjobban. Ha az ültetés során minden igényét teljesítettük, akkor csak egy olyan kertészeti teendő van, amit minden évben el kell végezni, ez pedig a metszés. A metszéssel remekül kordában lehet tartani a növekedési erélyét, valamint jól irányíthatóak lesznek a hajtásai is. Ha nem hanyagoltuk el a trombitafolyondárt, akkor kártevők vagy kórokozók nem szabnak gátat a növekedésében.

Hasznos olvasnivalók:

A Yellow Trumpet ültetési menete 3+1 lépésben
Színes házfal festés nélkül?
Miért nem virágzik a trombitafolyondárom?

Videók