Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Campsis radicans – Trombitafolyondár

6.690 Ft

(ejtsd: kampszisz radikansz)

Szállítási méret: évszaktól függően 40-150 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 100-150 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-10 db növényt kell elültetnie, 100-150 centiméterenként egymástól.


Gyönyörű kúszónövény, amely lenyűgöző narancsszínű virágaival és impozáns kúszó habitusával varázsolja el a kertet.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Campsis radicans – Trombitafolyondár főbb jellemzői:

A Campsis radicans, más néven trombitafolyondár vagy virginiai trombitafolyondár, egy évelő, lombhullató dísznövény, amely a Bignoniaceae családba tartozik. Az eredeti élőhely az Amerikai Egyesült Államok délkeleti része.
Erőteljes, fás szárú kúszónövény, amely akár 6-10 méter magasra is megnőhet, és hosszú, rugalmas hajtásokkal rendelkezik. Levelei párosan összetettek és 7-11 tompa foggal rendelkeznek, sötétzöldek, 15-30 cm hosszúak. 
Virágai csoportosan vagy fürtökben jelennek meg a növény hajtásain. Élénk narancssárga, trombita alakú virágai 3-5 cm nagyságúak. Igen bőségesen virágzik, virágzási ideje: július-szeptember.
Virágait a beporzó rovarok előszeretettel látogatják.

Napos fekvést kedvel, a félárnyékot is tűri. Talajban nem válogat, amennyiben az jó vízelvezetésű. Begyökeresedés követően jó a szárazságtűrése, gyorsan képes terjedni, kedvező körülmények között.
Léggyökereivel kapaszkodik, támasztékra szüksége lehet.

Rendszeres metszéssel jól kordában tartható.

A Campsis radicans egy rendkívül dekoratív kúszónövény, amely látványos virágokkal és gyönyörű levelekkel díszít. Kiváló választás kerítések, falak, pergolák befuttatására.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 6-10 méter
Kifejlett szélessége: 1,5-3 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes

Videók