Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Magnolia denudata 'Yellow River' – Liliomfa

9.990 Ft

(ejtsd: magnólia)

Szállítási méret:  60-80 cm magas díszfa
Kiszerelés: 5 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Erős tövű oltvány!

A Méret és Kiszerelés változatoknál használt rövidítések Jelmagyarázata.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A fehér liliomfa (Magnolia denudata) Közép- és Dél-Kínában őshonos lombhullató, gömbölyded cserje vagy terebélyes fa.

A ’Yellow River’, más néven ’Fei Huang’ fajtát Kínában nemesítették, 4-6 m magas, szélesen elterülő, váza alakú koronájú, lassú növekedésű. Lombozatát nagyméretű, bőrnemű, ovális, középzöld levelek alkotják.

Bokra télen is dekoratív, ui. már ekkor megjelennek a nagy, selymes szőrös virágbimbói. Májusban - lombfakadás előtt - az élénk sárga bimbókból bontja igen nagy, felálló, 15 cm hosszú, serleg alakú, finoman édes illatú, krémsárga virágait, melyek a nyílás folyamán krémes fehérre halványodnak, de a tövüknél sárgák maradnak. Szirmai enyhén tojásdadok, lekerekített végűek. A fiatal bokrok is virágoznak, de az időseken hosszabb ideig tart a virágzás, mivel először az ágak csúcsán, majd a cserje többi részén kezdenek nyílni a virágok.

Napos vagy félárnyékos, védett helyet és laza szerkezetű, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag, üde, savanyú talajt kedvel. Sem a száraz talajt, sem a száraz levegőt nem szereti. Gondosan válasszuk meg az ültetés helyét, lehetőleg kerülve a szeles, fagyzugos területeket és ügyelve a megfelelően előkészített ültetőközeg kialakítására. A mulcsos talajtakarást, - ami által biztosíthatjuk az egyenletes nedvességet - meghálálja. Kb. -27°C-ig fagytűrő.

Metszést nem igényel, szükség esetén közvetlenül a virágzás után vagy a nyár végén végezzük el.

Szoliterként érdemes ültetni, de társíthatjuk is tavaszi hagymásokkal, hortenziákkal, örökzöldekkel, évelőkkel stb.

Videók