Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Magnolia 'Yellow Bird' – Liliomfa

19.990 Ft
Díszfa méret
M: 80/100
Díszfa kiszerelés
K 5L
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: magnólia)

Szállítási méret: 80-100 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Magnolia 'Yellow Bird' – Liliomfa főbb jellemző

 

Habitus: Fa termetű, 5-6 méter kifejlett magasságú, lombhullató fajta. A lombkorona alakja jellemzően kúpos.

Virág: Élénksárga, serleg alakú, valóban tulipánra emlékeztető, nagy méretű virágai a levelek megjelenésekor nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára. A fajta a semleges és enyhén meszes talajokat is jól tolerálja.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Betegségei, kártevői: Levéltetvek, levélsárgulás meszes talaj esetén, levél barnulás és elszáradás szeles helyre történő telepítés esetén.

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A ’Yellow Bird’ egy olyan magnólia fajta, mely vonzza a tekintetet és a tavasszal sokszor egyet jelentő élénksárga színben pompázik. Ha valaki először kíván magnóliát ültetni, úgy érdemes ezt a fajtát választani.

Ellenálló, enyhén meszes talajon is fejlődik, már a telepítés évében hoz virágot, ráadásul a koronaforma miatt metszési munkákkal sem kell számolni az esetében. Nem elhanyagolható az sem, hogy a nyár folyamán egy látványos, már a levélzet mellett megjelenő másodvirágzásra is számíthatunk. A fajta az extrém fagytűrőek közé tartozik, mivel -30°C alatti hőmérsékletet is elvisel idősebb korban.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 5-6 m
Kifejlett szélesség: 2-2,5 m
Ültetési tőtáv: 2-2,5 m
Virágzási idő: Április – Május, nyáron másodvirágzás
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen

Felhasználási terület: szoliter, tavaszi kert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 5-6 m
Virágszín: sárga
Virágzási idő: április-május
Másodvirágzás nyár