Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 6-8 m
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: április-május

Magnolia 'Big Dude' – Liliomfa

Ár:
14.690 Ft

(ejtsd: magnólia)

Szállítási méret: 120-140 cm magas
Kiszerelés: 7,5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Díszfa méret
M: 120/140
Díszfa kiszerelés
K 7,5L
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Magnolia 'Big Dude' – Liliomfa főbb jellemző

 

Habitus: Fa termetű, 6-8 méter kifejlett magasságú, lombhullató liliomfa.

Virág: Virágai nagy méretűek (8-10 cm), melyek kihajtáskor fehéres rózsaszínűek, majd később lilás rózsaszínűek lesznek. Kifejezetten sok virágot hoz évről évre. Nemzetközileg is elismert, népszerű fajta.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Betegségei, kártevői: Levéltetvek, levélsárgulás meszes talaj esetén, levél barnulás és elszáradás szeles helyre történő telepítés esetén.

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A Magnolia ’Big Dude’ egy kifejezetten nagy méretű (6-8 m) magnóliafajta. Széles lombot nevel, melyeken évről-évre ontja virágait. A virágok nagy méretűek, és amikor kinyílnak, fehérek rózsaszínek, majd később lilás rózsaszínné válnak.

Kifejezetten szoliterként ajánlom, de lombfakadás előtt jól mutatnak alatta a tavaszi hagymások (rózsaszín tulipánok vagy sárga nárciszok), majd később az árnyékliliomok is (’Aureomarginata’). Ha szeretné inkább egyeduralkodó virágzóként használni a ’Big Dude’ fajtát, akkor válasszon melléjük páfrányféléket (Polystichum tsus-simense - Koreai sziklai páfrány) vagy a fa idősebb korában nagyobb termetű évelőket, mint a Rodgersia aesculifolia (Nagytermetű tópartifű).

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 6-8 m
Kifejlett szélesség: 6-8 m
Ültetési tőtáv: 10 m
Virágzási idő: Április - Május
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen

Felhasználási terület: szoliter, tavaszi kert, nagyobb kertek, parkok

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!