Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Acer opalus – Opáljuhar

16.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: )acer opálusz

Szállítási méret: 80-100 cm magas
Kiszerelés: 3 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!


Őszi leveleinek gyönyörű árnyalataival és lombkoronájának harmonikus formájával varázslatos és különleges látványt nyújt a kertekben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Acer opalus – Opáljuhar főbb jellemzői:


Az Acer opalus, vagy Opáljuhar, egy közepes méretű fa, amely általában 10-20 méter magasra nő. Szélessége is jelentős lehet, ezért elegendő helyet kell biztosítani neki, különösen a nagyobb kertekben vagy parkokban.  Jellegzetes a leveleinek formája és színe. A levelek összetettek, általában 5-7 levélkéből állnak, amelyek ősszel gyönyörű vörös, narancs vagy sárga színeket mutatnak. A fa kérgének szürkés-barna színe van, ami idővel repedezetté válik.  Az Acer opalus kétlaki, vagyis külön nő és hímivarúak az egyedek.. A virágok tavasszal jelennek meg, a termésük pedig kis, szárnyas magvak, amelyeket ikerlependéknek neveznek.

Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban jól vízelvezető, tápanyagban gazdag talajban fejlődik. Nem túl érzékeny a talaj pH-értékére. Jól fejlődik napfényben gazdag helyeken, de a részleges árnyékolást is elviseli. Mérsékelt vízigényű, bár fiatal korában rendszeres öntözés ajánlott.

Az Acer opalus egy gyönyörű, dekoratív fa, amelyet gyakran használnak parkokban és nagyobb kertekben a lenyűgöző őszi lombszíne miatt. Ezenkívül remek választás lehet természetes árnyékolásra vagy a táj szépítésére is.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 15-20 m
Kifejlett szélessége: 5-10 m
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes