Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Acer campestre 'Nanum/Nana' - Gömbkoronájú mezei juhar

14.990 Ft
Díszfa méret
BFA, M: 125/150
Díszfa kiszerelés
földlabdás
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: ácer kapesztre)

Szállítási méret: 125-150 cm magas bokorfa
Kiszerelés: földlabdás
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

A földlabdás kiszerelésű növényeink kitermelésének időszaka tavasszal, lombfakadás előtt, fagymentes időben február vége és április eleje között, valamint ősszel október vége és december eleje között lehetséges. A kitermelést követően, egész évben ezek a növények konténeres kiszerelésben ültethetők.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 2014-es év „Év fája” díját is elnyerő Mezei juhar, latin nevén Acer campestre rendszertanilag a szappanfafélék (Sapindaceae) családjába sorolható. Az egész Európában előforduló, zömmel Közép- és Dél-Európában honos közepes termetű lombhullató díszfa, mely kedvező körülmények között akár a teljes kifejlett magasságát is elérheti, viszont kedvezőtlen helyzetben cserje nagyságú marad. Szabálytalan törzsén repedezett kérge pikkelyekben hámlik. Paraléces vesszőin az ötkaréjú levelek ősszel világossárga színbe borulnak. Szinte mindenhol megtalálható a sík vidékektől egészen a középhegységekig. A magashegységekben (pl. az Alpokban) már nem találkozhatunk vele, ennek az oka az, hogy melegigényes. Termőhelyi igényeit tekintve is rendkívül rugalmas. Jól viseli a téli fagyokat és a nyári hőséget is. Legeredményesebben a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajokon fejlődik.  

Az alapfaj 'Nanum' fajtája alacsony törzsre oltott lapított gömbkoronájú díszfa. Díszítő értéke a korona formájában rejlik, ezzel nyújt szemet gyönyörködtető látványt és varázsolja hangulatossá kertünket. Kicsi, zárt lombkoronája tavasztól a zöld, ősszel pedig a sárga árnyalataiban díszíti kertünket, egészen addig, míg a tél be nem köszönt.

Paraméterek

Lomb színeződése: ősszel sárgára
Kifejlett magasság: 6-8 m

Videók