Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ginkgo biloba 'Jehosephat' – Törpe páfrányfenyő

67.990 Ft

(ejtsd: ginkó bilóba)

A Ginkgo biloba 'Jehosephat', egy törpe páfrányfenyő, lenyűgöző a kompakt méretével és dús, élénkzöld leveleivel, amely kisméretű kertekben szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Szállítási méret: 8-10 cm törzskörméretű, 180 cm magas törzsre oltott
Kiszerelés: 25 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Ginkgo biloba 'Jehosephat' – Törpe páfrányfenyő főbb jellemzői:
 

A Ginkgo biloba 'Jehosephat' egy törpe változata a hagyományos páfrányfenyőnek, amely különösen kis méretével és kompakt növekedésével emelkedik ki. 

Kifejlett magassága általában 1-2 méter között van, szélessége pedig hasonlóan kis méretű. Ez a méret tökéletesen megfelel kisebb kertekhez, városi környezetekhez vagy cserépben való neveléshez.

Legjobban teljes napsütésben fejlődik, de tűri a részleges árnyékot is. A naposabb helyeken jobban érvényesül a növény szépsége.
Mérsékelt vízigényű, de fontos, hogy frissen ültetett nöcények megfelelő öntözést kapjanak, különösen az első növekedési időszakban. A növény megerősödése után már jól tűri a szárazságot.
Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban a termékeny talajokon fejlődik. Kerüljük a túlzottan savas vagy lúgos talajokat.


Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m
Kifejlett szélesség: 0,8-1,2 m
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes