Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ginkgo biloba 'Anny's Dwarf' – Páfrányfenyő

42.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ginkó bilóba)

A Ginkgo biloba 'Anny's Dwarf' egy kisméretű, lassan növekvő páfrányfenyő fajta, mely díszes, élénkzöld leveleivel és kompakt formájával kertekben és városi környezetben egyaránt népszerű.

Szállítási méret: 90 cm magas törzsre oltott
Kiszerelés: 15 literes faiskolai konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Ginkgo biloba 'Anny's Dwarf' – Páfrányfenyő főbb jellemzői:

A Ginkgo biloba 'Anny's Dwarf', más néven törpe páfrányfenyő, egy kis méretű, lassan növő díszfa, amely a Ginkgo biloba faj különleges változata. Kifejlett mérete jellemzően 1-2 méter, így ideális kisebb kertekbe vagy akár dézsában történő nevelésre is. Jellegzetes levelei vannak, amelyek ősszel aranysárgára váltanak.

Fényigénye közepes, a napos vagy enyhén árnyékos helyek ideálisak számára. A talajt illetően nem különösebben válogatós, de a tápanyagban gazdag talajokat részesíti előnyben. A pangó vizet kerülni kell. Vízigénye közepes, rendszeres, de mérsékelt öntözésre van szüksége, különösen a szárazabb időszakokban. 

A Ginkgo biloba 'Anny's Dwarf' alkalmazkodó képessége miatt kevés gondozást igényel, ideális választás azok számára, akik egy különleges, de kevésbé igényes dísznövényt szeretnének kertjükbe.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m
Ültetési tőtávolság: 1-1,5 m
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes