Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Pink Paradise' (syn.: 'Kupinpa')– Cserjés pimpó

3.290 Ft
Menny.:db

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Pink Paradise' (syn.: 'Kupinpa')– Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 120 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, féltelt, rózsaszínű, ötszirmú, kerek virágai kb. 2 cm átmérőjűek, májustól júliusig nyílnak.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak, de a napos körülményeket kedvelik.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei.

A ’Pink Paradise’ egy közepes termetű cserjés pimpófajta, amelynek rózsaszín virágai félteltek. Igen mutatós fajta, alkalmazható sövényként, vagy szoliterként, de társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben ültesse a bohókás 'Hakuro-Nishiki' fehér-rózsaszín tarka levelű japán fűzet a társítás hátteréül. Mellette elhelyezve a 'Pink Cloude' virágloncot - eként a játékos hatás még jobban erősíthető.

Előttük kapjon helyet a nagyobb termetű ’Pink Paradise’ cserjés pimpó, amelynek rózsaszín színvilága igen illik a társítás tagjaihoz. A 'Nimbus'® aranycserje kistermetű és beharangozza a májusban igazán pompázó társítás színeit.

Az összeültetés elülső részére ajánlom a 'Red'Issima' piros, kisebb termetű cserjés pimpót és a 'The Fairy' talajtakaró rózsát is. A kertrész kiegészíthető még a kompakt, igen mutatós ’Dingle Fairy’ oregánóval és az aprócska, rózsaszín ’Piccolo’ rózsalonccal.

Társításra javasolt növényfajták:

Salix integra 'Hakuro-Nishiki' – Fehér-rózsaszín tarka levelű japán fűz
Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloude' – Viráglonc
Forsythia intermedia 'Nimbus'® – Aranycserje
Potentilla fruticosa 'Red'Issima' – Cserjés pimpó
Rosa hybrida 'The Fairy' – Talajtakaró rózsa
Origanum rotundifolium 'Dingle Fairy' – Oregánó (kereklevelű szurokfű)
Weigela florida 'Piccolo' – Rózsalonc

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,2 m
Kifejlett szélesség: 0,7-1 m
Ültetési tőtáv: 0,7 m
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, napos kert

 

Védett tartalom

Videók