Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Cream'Issima' – Cserjés pimpó

4.590 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Cream'Issima' – Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony termetű, 50 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró virágai kb. 2 cm átmérőjűek, májustól augusztusig nyílnak. A virágok alapszíne pasztell sárga, így visszafogott színvilágot képviselnek.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg: a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony termetük és fényigényük miatt a félárnyékos, esetleg árnyékos kertek meghatározó, kissé terülő habitusú növényei.

A 'Cream'Issima' halvány virágszínével egy sokrétűen társítható növény, melyet akár az élénkebb színvilágú más cserjés pimpó fajtákkal is kombinálhatunk. Például a piros-narancs színvilágú ’Red Ace’ vagy a pasztell rózsaszín ’Pink Queen’ fajtákkal.

A pimpó hátterébe félárnyékos fekvés esetén bátran telepítsünk könnyed megjelenésű tollbugákat, melyek hosszú virágzati száraikkal plusz szintet hoznak létre az összeállításunkban.

A rózsaszínes árnyalatú ’Mainz’ és a lilás színvilágú ’Pumila’ jó háttérnövénye emiatt. Struktúraelemként válasszuk a ’Pewter Lace’ japán hölgypáfrányt, mely selymes tapintású, ezüstös hatást nyújtó leveleivel emeli ki a pimpó zöld lombját.

Társításra javasolt növényfajták:

Potentilla fruticosa 'Red Ace' - Narancsvirágú pimpó
Potentilla fruticosa 'Pink Queen' – Rózsaszín virágú cserjés pimpó
Astilbe 'Mainz' - Japán tollbuga (lilás-piros)
Astilbe chinensis 'Pumila' - Kínai tollbuga (rózsaszín)
Athyrium niponicum 'Pewter Lace' - Japán hölgypáfrány (ezüstös lomb)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-0,55 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1 m
Virágzási idő: Június - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert

 

Védett tartalom