Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen' – Ciklámen virágú kerti hortenzia

6.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: hidrangéa mákrofilla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető


Ez a mesés teller, élénk színével szinte ragyog a kert árnyas részein.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen' – Ciklámen virágú kerti hortenzia főbb jellemzői:


A Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen', bokros növekedésű, gömbölyded, lombhullató cserje,  széles tojásdad, sötétzöld levelekkel.
Magassága 1-1,2 méter, szélessége 1,2-1,5 méter. 
Nagy, tányéros (teller) virágait júniustól-szeptemberig hozza.  A virágzat közepén található, apró termékeny virágokat, nagy, steril virágok veszik körül. Színük mély pirostól a liláig terjedhet, a talaj kémhatásától függően. Virágai elnyílás után is szépen díszítenek. 

Ez a fajta nem újravirágzó, virágait az előző évi ágain hozza, ezért erős metszést nem kaphat, elég eltávolítani tavasszal az elnyílt virágfejeket az első rügypárig. 
Tavasz erős fagyok károsíthatják a rügyeit, ezért védett helyre érdemes ültetni, vagy takarni a fagyos áprilisi éjszakákon.

Félárnyékot kedvel, legjobb ha a kora reggeli vagy esti órákban kap 2-4 órás napfényt, mely lehet szűrt is.  Előnyben részesíti a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag és savanyú talajt. 
Rendszeres öntözést kíván, a meleg időszakban erre fokozottan figyeljünk.

A  'Rotkehlchen' hortenzia kiválóan alkalmas csoportos ültetésre, szegélyekhez, alacsony sövényként, de szoliternek ültetve is csodás. Látványos virágai miatt gyakran használják kiemelkedő elemként a kertben. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-1,2 méter
Kifejlett szélessége: 1,2-1,5 méter
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes