Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' – Cserjés hortenzia

13.490 Ft

(ejtsd: hidrangéa arboreszkenz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-80 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

A legnagyobb virágbugával rendelkező hortenzia fajta!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
13.490 Ft
20 - 80 cm
Menny.:
14.990 Ft
100 - 150 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' – Cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,5 métert. Levelei középzöldek, oválisak. A virágzati szárak rendkívül erősek, hogy megtarthassák a hatalmas virágzatokat.

Virág: A virágok gömb alakúak, és hatalmas méretűek (akár 25-30 cm átmérőjűek is lehetnek). A virágzat hófehér, meddő virágokból áll.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását.

A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Strong Annabelle’ sokban hasonlít az ’Annabelle’ cserjés hortenzia fajtára, ugyanis a ’strong’, vagyis ’erős’ kifejezés arra utal, hogy sokkal erősebb, mint az ’Annabelle’, sokkal erősebbek, szilárdabbak a virágzati szárak, mint az alapfajtánál. Kiváló választás a fajta mellé a rózsaszínű Annabelle-fajta, a ’Pink Annabelle’.

A rózsaszín és a fehér, nagy méretű virágzatok csodás összhatást eredményeznek. A hortenziák elé ültessen piros (’Fanal’) és rózsaszín (’Astary Rose’) tollbugákat, amelyek színeikben és virágzati jellegükben is hasonlítanak a hortenziák habos bájához.

Az ágyás elülső részére kerüljön tűzeső (’Craced Ice’) és árnyékliliom (’Fragrant Bouquet’), amelyek remekül illenek a kertrész hangulatához.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Astilbe 'Astary Rose' - Kerti tollbuga (rózsaszín)
Heuchera 'Craced Ice' – Tűzeső
Hosta 'Fragrant Bouquet' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Videók