Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Sparkling Champagne' – Japán gyöngyvessző

4.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: spírea jáponika)

Szállítási méret: évszaktól függően 10-60 cm magas
Kiszerelés: 1-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Sparkling Champagne' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: 0,6-0,8 méter magasra növő felfelé törő hajtásrendszerű lombhullató cserje, amelynek lándzsa alakú levelei fűrészes szélűek. Fiatal levelei pirosas-zöld árnyalatúak, majd fokozatosan zöld árnyalatúvá válnak.

Virág: Júliusban hozza halvány rózsaszín, csillag alakú virágait hajtásvégi virágzatban. A virágok aprók, a porzók túlnyúlnak a virágszirmokon.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajviszonyokat, a száraz talajt nehezen viseli el.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos körülmények között is kifejezetten jól fejlődik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, jól viseli az aszályt, a száraz körülményeket, de érdemes talaját nyirkosan tartani, mert így fejlődik a legszebben.

Gondozás: A talaj üdén tartása a legfontosabb gondozási feladat, ezért rendszeresen, kisebb vízadagokkal öntözzük, mert a pangó vizet nem tűri. Az elvirágzott virágzatok visszavágásával gyenge másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Levéltetvek megtámadhatják, bár leginkább csak akkor, ha nem megfelelő helyen és körülmények között fejlődik. Virágzást követően távolítsuk el az elnyílt virágzatokat, újítsuk fel a cserjét.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Sparkling Champagne’ egyediségét a fiatal levelek piros elszíneződése adja, így már a virágzás előtt is látványos dísze a kertünknek.

Társításba helyezve egy vegyes kiültetést hozhatunk létre, ha hátterébe rózsaszín virágú ’Stephi’ angol kékszakállat és pirosas-narancs lombszínű ’Florence’ japán borbolyát telepítünk.

Ezek előterébe ültessük a gyöngyvesszőt, melyet vegyünk körbe a piros virágzatú ’Moerheim Beauty’ őszi napfényvirággal és a krémfehér, halvány rózsaszínnel mosott ’Destined to See’ sásliliommal.

Az előtérbe ültessünk alacsony termetű ’Double Punch Pastel’ cserjés pimpót, mely szőnyegszerű virágzást produkál, amikor megcsodálhatjuk pasztelles színvilágú, bájos virágait.

Társításra javasolt növényfajták:

Helenium 'Moerheim Beauty' – Őszi napfényvirág
Hemerocallis 'Destined to See' - Krémfehér sásliliom
Potentilla fruticosa 'Double Punch Pastel' – Cserjés pimpó
Caryopteris clandonensis 'Stephi' – Angol kékszakáll (rózsaszín virágú)
Berberis thunbergii 'Florence' – Japán borbolya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,9-1 m
Ültetési tőtáv: 0,9-1 m
Virágzási idő: Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, szoliter, évelőágyak háttérnövénye, cserje összeállítások, alacsony sövény, szegély

 

Védett tartalom