Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Ruberrima' – Japán gyöngyvessző

3.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: spírea jáponika)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Ruberrima' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű (40-70 cm), lombhullató cserje. Habitusa sűrű, bokros, gömbölyded. Levelei mélyzöldek, fogazott szélűek, lándzsások.

Virág: Júniusban és júliusban hozza bíbor és mély rózsaszín, szinte piros virágait, amelyek a hajtásvégeken nyílnak sátorozó bugavirágzatban. Porzói kiemelkednek a virágzatból, ami még inkább emeli a fajta pompáját.

Talajigény: Jó szerkezetű, morzsalékos, könnyen felmelegedő talajok az ideálisak számára, amelyek tápanyaggal kellőképpen fel vannak töltve.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Fejlődése kielégítő védettebb napos vagy félárnyékos helyeken. A tűző napot kerüljük.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, rendszeresen, kis vízadagokkal érdemes öntözni.

Gondozás: A kiültetést követően öntözzük rendszeresen, és az aszályos időszakokban is rendszeres öntözést kíván. Kis gondozási igényű növény.

Évente egyszer érdemes lemetszeni róla a száraz és elvirágzott hajtásrészeket. Időnként nem árt erősebben megmetszeni, hogy bokrosabb habitus elérésére serkentsük a növényt. A lisztharmat és a levéltetvek károsíthatják.

Társítás: A japán gyöngyvessző ’Ruberrima’ fajtája egy közepesen magas (40-70 cm), lombhullató cserje, amely nyári, szinte piros virágzatával igencsak erős hatást képes elérni. Kiválóan mutat szoliterként is, de lazább, alacsonyabb sövény is kialakítható belőle.

Természetesen társítani is kiválóan lehet. Amennyiben társítani kívánjuk, ültessük mögé vagy mellé a sárga pompás kúpvirág ’Goldsturm’ fajtáját. A piros és sárga virágszínek kiváló hangulatot hoznak létre. A ’Ruberrima’ fajta mellett vagy előtt kapjanak helyet a margaréták.

Ajánlom a vajsárga, teltvirágú ’Real Dream’ és az erősebb sárga ’Banana Cream’ fajtákat. Az ágyás elülső részére ültessen galambszínű ördögszemet (’Mariposa Blue’), amely halványlila, nyári virágaival szépen kiegészíti az ágyást lezáró gyepes szappanfű (’Rose’) habitusát és színeit.

Társításra javasolt növényfajták:

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' - Sárga pompás kúpvirág
Leucanthemum superbum 'Real Dream' (Chrys. max.) - Margaréta (Vajsárga, féltelt)
Leucanthemum x superbum 'Banana Cream' - Magaréta
Scabiosa columbaria 'Mariposa Blue' – Galambszínű ördögszem
Saponaria ocymoides 'Rose' - Gyepes szappanfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-70 cm
Ültetési tőtáv: 80 cm
Virágzási idő: Június-Július
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: évelő ágyak, nyári kert, lepkekert, cserjefoltok, szoliter, sövény

 

Védett tartalom