Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Pygmaea Alba' – Japán gyöngyvessző

2.790 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: spírea japonika)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Pygmaea Alba' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: 0,4-0,5 méter magasra növő felfelé törő hajtásrendszerű lombhullató cserje, amelynek lándzsa alakú levelei fűrészes szélűek. Levelei középzöld alapszínűek.

Virág: Június-augusztusban hozza fehér, csillag alakú virágait hajtásvégi virágzatban. A virágok aprók, a porzók túlnyúlnak a virágszirmokon.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajviszonyokat, a száraz talajt nehezen viseli el.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos körülmények között is kifejezetten jól fejlődik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, jól viseli az aszályt, a száraz körülményeket, de érdemes talaját nyirkosan tartani, mert így fejlődik a legszebben.

Gondozás: A talaj üdén tartása a legfontosabb gondozási feladat, ezért rendszeresen, kisebb vízadagokkal öntözzük, mert a pangó vizet nem tűri. Az elvirágzott virágzatok visszavágásával gyenge másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Levéltetvek megtámadhatják, bár leginkább csak akkor, ha nem megfelelő helyen és körülmények között fejlődik. Virágzást követően távolítsuk el az elnyílt virágzatokat, újítsuk fel a cserjét.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Pygmaea Alba’ egy igazán apró termetű, kifejlett korában is csupán 50 centiméteres törpe növekedésű díszcserje, melynek méretén túl különlegessége, hogy nem rózsaszín, hanem fehér virágokkal díszít.

Kompakt mérete miatt szegélynövényként érvényesül legjobban a társításokban. Egy cserjékből álló vegyes összeállításhoz telepítsük a japán kecskerágóval (Euonymus japonicus) az előtérbe, mint szegélynövényt.

Hátterébe ültessünk ’Fire Dance’ bordó lombú, piros virágszínű kínai rojtosvirágot és sárga ’Pleniflora’ teltvirágú boglárkacserjét. A társításunk letisztult elemként pedig a ’Niagara’ dúsvirágú gyöngyvirágcserjét és a rózsaszín, pasztelles árnyalatú ’Pink Cloude’ virágloncot is telepítsünk a középső zónába vagy a háttérbe.

Társításra javasolt növényfajták:

Euonymus japonicus – Japán kecskerágó
Exochorda racemosa 'Niagara'® – Dúsvirágú gyöngycserje
Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloude' – Viráglonc
Kerria japonica 'Pleniflora' - Teltvirágú boglárkacserje
Loropetalum chinense 'Fire Dance' – Kínai rojtosvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,4-0,5 m
Kifejlett szélesség: 0,5-0,7 m
Ültetési tőtáv: 0,5-,07 m
Virágzási idő: Június – Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, szoliter, évelőágyak háttérnövénye, cserje összeállítások, alacsony sövény, szegély

 

Védett tartalom