Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nandina domestica 'Blush Pink' – Szentfa

Ár:
4.890 Ft

(ejtsd: nandina domesztika)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Nandina domestica 'Blush Pink' – Szentfa főbb jellemző

 

Habitus: Felálló, lazán álló ágrendszer jellemzi. Kifejlett magassága nem haladja meg a 0,8 métert. Levelei lándzsásak, összetett levelet alkotnak.

Levelei kihajtáskor rózsaszín árnylatúak, majd zöld színt vesznek fel, később az őszi időszakban rózsaszínes-bordó árnyalatúvá válnak.

Virág: Hazai klímán nem hoz virágot.

Termés: Nem hoz termést.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, kiszáradásra nem hajlamos talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Félárnyékos és napos kertrészekbe egyaránt telepíthető. A napos helyre telepítve őszi lombszíne élénkebbé válik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól!

Gondozás: Közepesen fagyérzékeny növény, az erős fagyok károsíthatják, ezért védett helyre telepítsük falak előterébe vagy védsövény mellé. Ne telepítsük fagyzugos kertrészekre. Dézsában is nevelhető növény!

Társítás és elhelyezés a kertben: A japán szentfa a borbolyafélék családjába tartozó örökzöld díszcserje, mely a változó lombszínével és laza ágrendszerével díszít. A kertészeti változatok közös sajátja, hogy a fagyoktól védeni kell őket, így akár dézsás növényként nevelve védett helyre helyezhetjük a tél folyamán.

A ’Pink Blush’ egy alacsony termetű fajta, mely tökéletes választás alacsony szegélyként cserje összeállítások előterébe vagy középmagas háttérnövényként telepítve évelő- és egynyári növényeinkhez is egyaránt illik.

Egy cserjékből álló vegyes társítás kialakításához válasszunk a hátterébe ’Pink Annabelle’ cserjés, valamint ’Sunda Fraise’ bugás hortenzia fajtákat, melyek rózsaszín színvilágukkal tűnnek ki.

Ezek mellé telepítsük a bordó lombú, krémfehér virágú ’Ebony and Ivory’, valamint a hófehér virágú ’Snowflake’ rózsalonc fajtákat. A nagyobb cserjék előterébe ültessük a ’Pink Blush’ japán szentfát, melyet így a téli hónapok viszontagságaitól is megvédhetünk.

Kombináljuk a ’Tilford Cream’ krémsárga virágszínű, gazdagon és hosszan virágzó cserjés pimpóval a még teljesebb hatás érdekében.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Sunday Fraise'® – Rózsaszín bugás hortenzia
Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Weigela 'Ebony and Ivory'® – Fehér virágú rózsalonc
Weigela 'Snowflake' – Hófehér virágú rózsalonc
Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' – Krémszínű virágú cserjés pimpó

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,8-1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-0,9 m
Virágzási idő:-
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: tematikus kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, madárbarát kert, dézsanövény

 

Védett tartalom