Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Photinia 'Red Compact' – Törpe korallberkenye

Ár:
3.690 Ft

(ejtsd: fotínia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Photinia 'Red Compact' – Törpe korallberkenye főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, sűrűn elágazó, felálló hajtásrendszerű, gömbölyded, sűrű lombozatú örökzöld cserje. Levelei kihajtáskor vörös árnyalatúak, mely színt hosszú időn át megőrzik, később zöld színre váltanak.

A levélalak tojásdad, a levelek felülete fényes. Sűrű hajtásrendszer, ezáltal dús lombozat jellemzi. A fajta kisebb, zömökebb, mint a legtöbb változat.

Virág: Virágai kisméretűek, krémfehér színűek. Áprilisban és májusban virágoznak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos vagy félárnyékos fekvésbe is telepíthető, viszont árnyékos helyen kevésbé lesz sűrű a lombozata.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Méretét metszéssel tarthatjuk kordában. A fiatal növényeket telepítés után öntözzük rendszeresen!

Társítás és elhelyezés a kertben: A korallberkenyék jellegzetes színváltozásait jól ismerjük, vörös és zöld fényes leveleikkel színt varázsolnak a kertbe. Nevelhető belőle törzses fácska, vagy szoliterként cserjeként is alkalmazhatjuk, de sövénynek is alkalmas és társításban is elhelyezhető.

A ’Red Compact’ korallberkenye egy közepes méretű örökzöld cserje, amelyet érdemes a társítás középső részén elhelyezni, ezzel központba emeljük a játékosságot, amelyet a fajta képvisel.

Mögötte kapjanak helyet a nagyobb termetű fás szárú dísznövények, mint a színes lombú, terebélyes 'Zdechovice' hólyagvessző, amely mellett nagyszerűen mutat a nyár végén virágzó kék virágú ’Blue Bird’ mályvacserje.

A háttérben kapjon még helyet a bordó ’Helmond Pillar’ oszlopos borbolya, amelyből akár 2-3 növényt is ültethetünk – a kert méretétől függően.

Ennek a cserjefoltnak az elülső részét képezze a ’Red Compact’ korallberkenye, amelyet kiegészíthet a nyár elején nyíló ’Succes Fou’ rózsaszín teahibrid rózsával és a bíborszínű, kistermetű 'Miss Ruby'® nyáriorognával, amely egészen őszig virágzik. A társítást zárjuk le a ’Roma’ sötétvörös törpe-mini rózsával, amelyet szegélyként ültessünk.

Társításra javasolt növényfajták:

Physocarpus opulifolius 'Zdechovice' – Hólyagvessző
Hibiscus syriacus 'Blue Bird' – Kék virágú mályvacserje
Berberis thunbergii 'Helmond Pillar' – Oszlopos borbolya
Rosa 'Succes Fou' - rózsaszín teahibrid rózsa
Buddleia davidii 'Miss Ruby'® – Nyáriorgona
Rosa 'Roma' - sötétvörös törpe - mini rózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1-1,2 m
Ültetési tőtáv: 1-1,2 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: szoliter, cserjesorok, sövények, határolók, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom