Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia 'Black Solitaire - Blush' - Bordó lombú, halvány rózsaszín virágú kínai selyemmirtusz

12.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 30-50 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Európai különlegesség!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia 'Black Solitaire - Blush' - Bordó lombú, halvány rózsaszín virágú kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek mélybordók, oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Igen finoman halvány rózsaszín virágai bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon nevelve a legszebb.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen. Viszonylag nagy lisztharmat-ellenállósággal rendelkezik.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Black Solitaire – Blush’ fajta egy valóban nagyon különleges fajta a selyemmirtuszok között. Sötétbordó, szinte fekete színbe hajló fényes levelei, és ezzel nagy, éles kontrasztot alkotó bájos, halvány rózsaszín virágai miatt az ember alig tudja levenni róla a szemét, ezért mindenképp olyan helyre ültesse, ahol folyamatosan rálát a növényre.

Társításban is kapjon központi szerepet, minden egyéb növény legyen alárendelt a markáns ’Black Solitaire – Blush’ –nak. Ha selyemmirtuszokat választ mellé a társításban, akkor a halvány vagy fehér virágszínű fajtákat ajánlom, amelyek kiemelik a ’ Black Solitaire – Blush’ szépséget. Ültessen fehér virágú 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' fajtát vagy halvány rózsaszínű 'Peacock'  nyáriorgonát. A cserjecsoport mellé, kissé árnyékosabb foltokba ültessen itoh bazsarózsákat.

Ajánlom a májusban nyíló 'Old Rose Dandy' vagy a 'Pastel Splendour' fajtákat. A társításban kapjanak helyet az évelő dísznövények is. Elegáns bájával kiemeli a selyemmirtuszok szépségét az évelő díszgyerta (’Gauri Red’) és a napvirágok is, csoportban ültetve ('Lawrenson's Pink'). Az ágyás szélére ültessen szélesebb sávban lángvirágot ('Purple Beauty').

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Peacock'® - Rózsaszín nagyvirágú nyáriorgona
Paeonia itoh 'Old Rose Dandy' – Itoh bazsarózsa
Paeonia itoh 'Pastel Splendour' – Itoh bazsarózsa
Gaura lindheimeri 'Gaudi Red' – Évelő díszgyertya
Helianthemum 'Lawrenson's Pink' - Napvirág (halvány rózsaszín virág sárga szemmel)
Phlox subulata 'Purple Beauty' - Árlevelű lángvirág (bíborlila)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 m
Kifejlett szélesség: 2-2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók