Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Berberis thunbergii 'Red Dream'® – Vöröses japán borbolya

Ár:
4.290 Ft

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Berberis thunbergii 'Red Dream'® – Vöröses japán borbolya főbb jellemző

 

Habitus: A fajta alacsony, esetleg középmagas termetű (80-90 cm), lombhullató, szúrós cserje. Sűrű hajtásrendszerű fajta, melyre a szabálytalan gömb forma jellemző. Levelei napos fekvésben pirosas-bordó árnyalatúak.

Virág: Kisméretűek, sárgák. Magánosan vagy kevés virágból álló fürtben nyílnak áprilisban vagy májusban, amelyeket piros színű, kissé megnyúlt bogyótermések követnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal. A túlságosan nedves körülményeket, a pangóvizes talajt nem tűri.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Az előző évben megnevelt hajtásokon virágzik és terem. Virágzást követően érdemes metszeni, de rendszeres metszést nem igényel. A lisztharmat megtámadhatja, kártevők nem jellemzők. Az erős lombszín világos, napos fekvésben alakul ki.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Red Dream’ fajta jó választás, ha egyedi színt és formát akarunk csempészni a kertbe, hiszen szabálytalan, kerekded alakjával metszés nélkül is látványos eleme lehet kertünk napos szegleteinek. Hátterébe telepítsünk leomló levélzetű atlasz csenkeszt (Festuca mairei), mely a ’Red Dream’ merevebb vesszőit jól ellensúlyozza.

A csenkesz elé ültessük a ’Red Dream’ borbolyát, melyből akár több tő is kerülhet egymás mellé. Az előtérbe telepítsünk őszi vérfüvet (Sanguisorba officinalis), sárga virágú ’Full Moon’ menyecskeszemet és kompakt, törpe növekedésű ’Tiny Gold’ sárga levelű, gömb formájú japán borbolyát.

A társításunkat további virágzó elemekkel is kiegészíthetjük, ilyenek például a rózsaszín ’Rosenwichtel’ és a világosabb árnyalatú ’Beryll’ törpe őszirózsák.

Társításra javasolt növényfajták:

Festuca mairei – Atlasz csenkesz
Sanguisorba officinalis – Őszi vérfű
Berberis thunbergii 'Tiny Gold'® – Sárga levelű, törpe, gömb japán borbolya
Aster dumosus 'Rosenwichtel' - Törpe őszirózsa (lilás rózsaszín, féltelt)
Aster dumosus 'Beryll' - Világos rózsaszín őszirózsa
Coreopsis 'Full Moon' - Menyecskeszem (krémsárga)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 80-90 cm
Kifejlett szélesség: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 80-90 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, alacsony sövény

 

Védett tartalom