Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság akár 12-15 méter (Magyarországon)

Hasznos tanácsok videóban.

Diospyros kaki 'Rojo / Rosso Brillante' - Datolyaszilva

Ár:
24.990 Ft

(ejtsd: dioszpirosz káki)

Szállítási méret: 100-120 cm magas oltvány
Kiszerelés: 6-9 literes konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Korlátozott darabszámban!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Diospyros kaki 'Rojo / Rosso Brillante' - Datolyaszilva főbb jellemzői:

Ez az a datolyaszilva, melyet büszkén mutathat meg bármely ismerősének! Az akár 15 méteresre is megnövő fa nagy méretű, narancs-piros színű mézédes gyümölcsöket hoz, levelei pedig fényes zöld színűek, ősszel csodaszép sárgásra, narancsvörösre váltanak. Nyár elején nyílnak tüneményes 2-3 centis virágai.

Nagyméretű (20-30 dkg) gyümölcsei ősszel kezdenek érni. Nyáron a terméshéj hamvaszöld, viaszos, ez az őszhöz közeledve fokozatosan színeződik narancssárgára. A termései sokáig a fán maradnak, októberben válnak éretté, amikor a teljes felület beszíneződött, és a gyümölcshús megpuhult. A többi gyümölcshöz hasonlóan fogyasztható nyersen, de kiváló lekvár, befőtt, sőt aszalvány is készíthető belőle.

Fája oszlopos, felfelétörő növekedésű. Önporzó, így nem kell mellé másik fajta a bőséges és biztonságos terméshez. Különös dísze lehet az őszi kertnek, mert az őszi sárga lombszíne közül kivillanó narancssárga termések igazán látványosak.

Annak érdekében, hogy megfelelő termésmennyiséget hozzon tápanyagban bővelkedő, üde talajt igényel. Az első pár évben ajánlatos takarással védekezni a fagyok ellen, a fiatal csemeték ugyanis érzékenyek lehetnek a túlzott hidegre.

Fordítson figyelmet az öntözésre is! A datolyaszilvák igénylik és meg is hálálják a bőséges öntözést - a forró nyári napokon ne feledkezzen meg róla.

Szeretne Ön is egy fenséges gyümölcsöt hozó csemetét kertjébe? Rendelje meg Diospyros kaki 'Rojo / Rosso Brillante' - Datolyaszilva csemetémet!

Tudjon meg még többet a datolyaszilvákról, olvassa el ezt a cikket