Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dianthus plumarius 'Dixie Rose Picotee' – Tollas szegfű

1.390 Ft
Menny.:db

(ejtsd: diántusz plumáriusz)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

A Dianthus plumarius 'Dixie Red Rose Bicolor' kiválóan alkalmas sziklakertekbe, virágágyásokba és konténerekbe. Színes és illatos virágaival feltűnő díszítő eleme lehet bármely kertnek.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Dianthus plumarius 'Dixie Rose Picotee' – Tollas szegfű főbb jellemzői:

A Dianthus plumarius 'Dixie Rose Picotee', ismertebb nevén a Tollas szegfű, egy különleges és szemet gyönyörködtető évelő növény, amely a Dianthus család egyik változatos fajtája.

Ez a fajta híres a két színű, vörös és rózsaszín árnyalatokban pompázó virágairól, amelyek egyedülálló megjelenést biztosítanak a kertben. A virágok gyakran jellegzetesen illatosak, ami hozzáad a növény vonzerejéhez. A levelei keskenyek, szürkészöld színűek és finoman tollas szerkezetűek.
A virágzás ideje általában május és június között van, ami a környezeti feltételektől függően változhat.
Közepes méretű, általában 30-50 cm magasságig nő meg.

Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a jól lecsapolt, tápanyagdús talajt részesíti előnyben. A legjobban teljes napsütésben fejlődik, de elviseli a részleges árnyékot is. 

A Dianthus plumarius 'Dixie Rose Picotee' kiválóan alkalmas sziklakertekbe, virágágyásokba és konténerekbe. Színes és illatos virágaival feltűnő díszítő eleme lehet bármely kertnek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-50 cm
Virágzási idő: Május - Június
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes