Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Deschampsia cespitosa 'Tardiflora' - Gyepes sédbúza

1.890 Ft
Menny.:db

(ejtsd: desampszia ceszpitóza)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 3-5 tövet ültessen négyzetméterenként.
 

A Deschampsia cespitosa 'Tardiflora' egy gyepes sédbúza fajta, amely késői virágzási idejével és mutatós megjelenésével különleges díszítést nyújt kertjében.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Deschampsia cespitosa 'Tardiflora' - Gyepes sédbúza főbb jellemzői:

A Deschampsia cespitosa 'Tardiflora', ismertebb nevén a Gyepes Sédbúza, egy évelő fűfajta, amely a Deschampsia nemzetségbe tartozik. Ez a változat különösen a késői virágzása és dekoratív megjelenése miatt kedvelt a kertészek körében.

Ez a fajta később virágzik, mint a többi Deschampsia cespitosa változat. A virágok általában nyár végén vagy kora ősszel jelennek meg, vékony, íves szárakon helyezkednek el, aranysárga vagy ezüstös árnyalatban. Közepes méretű, amely kompakt, bokros növekedéssel bír. A növény magassága általában 60-90 cm között mozog, a virágzatokkal együtt.

Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a jól lecsapolt, tápanyagdús talajt részesíti előnyben. A legjobban teljes napsütésben fejlődik, de elviseli a részleges árnyékot is.

Fontos tudni:
Kifejlett magassága: 60-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes

 


 

Videók