Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Cucumis 'Midios' F1 - Oltott kígyóuborka

Ár:
4.990 Ft

Kiszerelés: 19 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.590 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Cucumis 'Midios' F1 - Oltott kígyóuborka főbb jellemző

 

Jellemzők: Az uborkafélék a legkedveltebb zöldségfélék közé tartoznak, melyek a tökfélék (Cucurbitaceae) család tagjai. Az uborka egy hajtásaival kapaszkodó növény, melynek hajtásai törékenyek, levelei nagyok. Az uborkafélék jól illeszthetők a diétás étrendbe, hiszen magas a víztartalma, alacsony a kalóriatartalma.

Sok fajtája alkalmas friss fogyasztásra vagy savanyításra. A ’Midios’ egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező kígyóuborka fajta. Mivel oltott palántáról van szó, ezért magában hordozza az alany és a nemes legkiválóbb tulajdonságait, mindemellett nagyon ellenálló fajta. A termése szép küllemű, 25-30 cm hosszú, sötétzöld héjszínű, hengeres.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Nehezen tűri a talaj kiszáradását. Az uborka víz és páraigényes. Termésérése folyamán sok vízre van szüksége. Ha a vízellátás nem egyenletes, az uborka megkeseredhet.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C. 12-13 °C alatti éjszakai talajhőmérséklet már gyökérkárosodáshoz vezethet.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni.

Meghálálja, ha talaja mulcsozva van, hiszen ezzel gátat szabunk a betegségek terjedésének, amelyek kórokozói a csupasz talajjal érintkező leveleken keresztül fertőznek. Csökkentjük a gyomosodás veszélyét is.

Gondozási, ápolási munkák: Az uborka egy olyan növény, amelyet gyakran szemmel kell tartanunk. Fontos a folyamatos gyommentesen tartás, hiszen ezzel számos betegség és kártevő terjedését megakadályozhatjuk.

Az egyenletes tápanyagellátás is fontos, virágzáskor és termésérés idején megnő a növény káliumigénye, erre figyeljünk. A kiszáradást nem tolerálja, ezért naponta öntözzük, főként a nyári kánikula idején.

Betegségek, kártevők: Az uborka fogékony vírusos megbetegedésekre, mint az uborka mozaikvírus. Fontos odafigyelni a Xanthomonas és Peronospora fertőzésekre. Kártevők közül fontos ellenségek a tripszek, levéltetvek és takácsatkák. Ezek ellen a betegségek ellen kiválóan védekezhetünk, ha a növényt megfelelően neveljük, kielégítő tápanyag-, és vízmennyiséget biztosítunk neki és a környezetét gyommentesen tartjuk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm, kordon mellett nevelve
Ajánlott sortáv: 100 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje)
Betakarítás: nyár elejétől augusztus végéig
Termés: Friss fogyasztásra alkalmas

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!