Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Crithmum maritimum – Tengeri kömény

3.790 Ft
Menny.:db

(ejtsd: kritmum maricimum)

Szállítási méret: évszaktól függően magas
Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


A Tengeri kömény, ízletes és különleges növény, igazi kuriózum.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Crithmum maritimum – Tengeri kömény főbb jellemzői:


   A Crithmum maritimum, ismertebb nevén a tengeri kömény évelő, gazdagon elágazó szukkulens növény, kemény, fásodó szárral. Magassága 30-50 cm között alakul. A levelei kétszer-háromszor szárnyaltak, lineáris vagy húsos hosszúkás szárnyakkal. A virágai fehérek vagy zöldessárgák, ritkán rózsaszínesek, és közép-nyáron jelennek meg, ernyővirágzatban.
 Július és szeptember között virágzik, ellenáll a szárazságnak és a sós környezetnek. A növény gyökere mélyre hatol a talajba, hogy elérje a nedves rétegeket, míg a levelei magas víztartalommal rendelkeznek és viaszosak, ami megakadályozza a túlzott párolgást.
 A tengeri kömény leveleit és fiatal hajtásait gyakran használják a mediterrán konyhában. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen C-vitaminban. A levelek íze kissé sós, frissítő, és használható salátákban, levesekben vagy halételek mellé ízesítésként, savanyítva.

Napos fekvést kedvel, talajjal szembeni igénye alacsony, jól fejlődik szegényes, homokos talajokon is. . Sótűrő képessége kiváló. 

A Crithmum maritimum egy érdekes és ízletes növény, amely nemcsak kertészeti értékkel bír, hanem a tengerparti konyha egyedi ízvilágát is hozzáadja az étkezésekhez. Sziklakertekbe, fűszerkertekbe jól beilleszthető.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-50 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes