Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Cotoneaster horizontalis - Terülő madárbirs

Ár:
1.990 Ft

(ejtsd: kotoneászter)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter
2.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

A Cotoneaster horizontalis - Terülő madárbirs főbb jellemzői

A Kerti madárbirs, vagy más néven Terülő madárbirs egy lombhullató díszcserje, melyet apró levelei vagy pirosló termései miatt ültet a legtöbb kertbarát. Akár 80 cm magas és 1,5 méter szélesre elterülő cserje, ezért talajtakarónak is kiváló választás. Ezt a magasságot természetesen metszéssel kordában lehet tartani.

Apró, zöldes levelei nagyon jellegzetes, párhuzamos, oldalra lecsüngő ágakon nőnek, melyek őszre narancssárgás–pirosas színárnyalatot vesznek fel. Apró, fehéres-rózsaszínes virágai tavasszal nyílnak, melyek remek mézelő helynek számítanak a méhek számára. Ahogy beköszönt a tél, a kerti madárbirs levelei lehullnak, azonban ilyenkor is marad rajta díszítőelem, ez pedig nem más, mint a termése.

Virágaiból fejlődő apró, élénkpiros termései miatt igen közkedvelt, télen is díszelgő cserje. Termései miatt nem csak tavasszal lesznek zümmögő látogatók a kertben, hanem télen is, ugyanis a madarak téli elesége. Igénytelen, a napos, félárnyékos helyen érzi igazán jól magát.

Mivel nem igényel nagy szakmai tudást a Kerti madárbirs nevelése, ezért azon kertbarátoknak is jó szívvel ajánlom, akik még csak most kezdenek el érdeklődni a kertészkedés iránt, azonban szeretnének valami igazán szép növénnyel kezdeni.

Hasznos olvasnivalók:

A Kerti madárbirsről minden fontos tudnivaló

Fű helyett jobb megoldás a talajtakarás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!