Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Cordyline australis 'Red Star' - Piroslevelű ausztrál liliom

7.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kordilíne ausztrálisz)

Kiszerelés: 13 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Új-Zélandon őshonos, lenyűgöző lombozatú, egzotikus évelő növény, ami eredeti élőhelyén kisebb, pálmaszerű fává fejlődik.

Ívesen hajló, keskeny, 2-3 cm széles , 50-60 cm hosszú, de akár az 1 m-t is elérő bronzos vöröses árnyalatban pompázó leveleivel igazán figyelemfelkető látványt, ill. egyfajta egzotikus, trópusi hangulatot áraszt. Hazánkban – fagyérzékenysége miatt – télen szobai levéldísznövényként, tavasztól őszig pedig a kertbe kiültetve vagy dézsában az erkélyen, teraszon stb. is tartható.

Az idősebb növények nyáron végálló fürtökben nyíló, elefántcsontfehér színű, édes illatú virágokat hoznak, amelyek igencsak vonzóak a méhek számára. Őszi bogyóit a seregélyek szeretik. 

Nem tartozik a kényes, nagy odafigyelést kívánó igényesebb növények közé. Világos, napos, de nem tűző napos, esetleg félárnyékos, széltől védett helyet, átlagos, közepesen nedves, jó vízelvezetésű talajt szeret. A pangó víztől óvjuk! A szárazságot is meglepően jól tűri, a téli hónapokban minimálisra csökkentsük az öntözését.

Ideális központi elem lehet társításban más trópusias megjelenésű növények, kannavirágok között mediterrán típusú kertekben.